Over ons

Wij – Peter en Annemarie – zijn in 2019 vanuit Eindhoven verhuisd naar Baexem. Nadat drie van onze vier kinderen het huis uit waren, werd het huis in Eindhoven te groot en was er het verlangen om in een rustigere omgeving te gaan wonen. 

foto: Peter Schols – De Limburger

Weg uit de drukke stad. Toen we op de Kasteelweg aankwamen voor een bezichtiging, vielen we meteen voor de locatie en de sfeer. Hoewel we zochten naar een woonlocatie, bood het nog intact zijnde restaurant op de benedenverdieping veel kansen. Zoveel kansen dat de ideeën oneindig leken. De mogelijkheid een eigen horecaonderneming te starten, gastvrijheid te bieden en mensen te laten genieten van onze prachtige omgeving.

We starten bewust klein. Voorlopig zijn we geopend in het weekend voor koffie, gebak, een drankje en een kleine kaart. Daarnaast bieden we op afspraak mogelijkheden voor een feestje, koffietafel, high tea, wijnproeverij of vergadering.

Peter
“Na afronding van mijn horeca opleiding heb ik op verschillende plaatsen in de horeca gewerkt. Onder meer veel ervaring opgedaan in een hotel in Londen en in mijn eigen lunchroom in Eindhoven. Na een carrièreswitch ben ik in de kranten-business terecht gekomen. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en de wens bleef om toch weer een keer een eigen horeca zaak te beginnen. Heerlijk dus om in Baexem terug te keren naar mijn passie.”

Annemarie
“Na de middelbare school twijfelde ik tussen een horecaopleiding en de HEAO. Het werd de administratieve kant en inmiddels werk ik al vele jaren als management assistente. De wens ooit iets in de horeca te doen bleef. Nadat we voor het huis in Baexem kozen, viel het kwartje op zijn plaats. Heerlijk: samen met Peter een eigen horecagelegenheid starten.”

Geschiedenis Baronshoeve
Kasteel Baexem begon als een “Donjon”, een grote toren, in het jaar 1000. In de loop van de tijd is er eindeloos bijgebouwd, gesloopt en weer opgebouwd. De huidige vorm stamt uit circa 1680. Uit deze tijd stammen ook de stallen van het kasteel waarin nu de Baronshoeve is gevestigd.

In 1994 heeft het pand de eerste verbouwing als restaurant ondergaan. Waarna er door de jaren heen nog veel verbouwingen en aanpassingen volgden. De laatste grote verbouwing heeft in 2015 plaatsgevonden. De keuken heeft ook dienst gedaan als opleidingslocatie voor leerlingkoks.

De Baronsberg
De Baronshoeve heeft zijn naam te danken aan de bewoners van het kasteel en de Baronsberg die achter het kasteel ligt. Een mooie serene plek waarna het naar een wandeling daar naar toe het goed toeven is met een drankje op het terras van de Baronshoeve.

De Baronshoeve
Kasteelweg 7A
6095 ND Baexem
06-44617742
info@debaronshoeve.nl